Om Lunch

Lunch er en humoristisk stripeserie, skrevet og tegnet av Børge Lund. Tegneserien, som første gang så dagens lys i 2007, foregår i et kontormiljø sterkt preget av kverulanten og uromomentet Kjell. Den lille mannen med det store egoet befinner seg et stykke nede på stigen, men med dårlige idéer, elendig arbeidsmoral, upassende kommentarer og et og annet idiotisk påfunn klarer han likevel å gjøre seg til midtpunktet for det meste som skjer.

I dag publiseres Lunch i mer enn 80 aviser og blader i Norge og utlandet. Blant de største avisene er Dagbladet, Dagens Næringsliv, Bergens Tidende, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad, Ekstrabladet (Danmark), Sydöstran (Sverige) og Iltalehti (Finland). Siden 24. juni 2013 har Lunch hatt sitt eget tegneserieblad, som kommer ut med nytt nummer hver 6. uke.

Børge Lund ble født i Stokmarknes i 1973 og vokste opp i Sauda. Han har høyere teknisk utdannelse ved Delft University of Technology i Nederland, og jobbet i flere år som industridesigner før han i 2012 ble serieskaper på heltid. Børge bor i Stavanger, der han daglig tegner nye striper.

Børge Lund. Foto: Tommy Ellingsen

Karakterer

Kjell

Kjell er roten til alt rot. En bedreviter med nese for konflikter og rumpe for sitting. Kjell har rollen som sand, i et ellers så velsmurt organisatorisk maskineri. Overraskende grei utdannelse. Overraskende lite dannelse. Høylytt konspiratorisk. Skilt, ett barn.

Nico

Nico fatter seg i svartkledd, arrogant korthet. Veien til helvete er brolagt med piffi, furu og Android. Dit skal ikke Nico. Har studert dezign i London og sover i sengetøy med halvspiste epler på. Minimalistisk gift.

Thorsen

Hvis Kjell er sand, er Thorsen oljen i det samme maskineriet. Thorsen leverer samvittighetsfullt varene – dag etter dag. Befinner seg mellom barken og veden på organisasjons-kartet, i næringslivets klammeste posisjon: mellomleder. Gift.

Linn

Linn ruler. Linn overlever ved å riste hersketeknikker ut av ermet i inneklemte situasjoner. Anstrengt forhold til små menn med lilla skjorter. Singel.